📑Budowa kanalizacji deszczowej w ulicy Sienkiewicza oraz przebudowa istniejacej kanalizacji deszczowej w ulicy Gratkowskiej w Koscianie
Procurement process summary
This process is to purchase Budowa kanalizacji deszczowej w ulicy Sienkiewicza oraz przebudowa istniejacej kanalizacji deszczowej w ulicy Gratkowskiej w Koscianie.
This contract was awarded by 🇵🇱 Gmina Miejska Kościan for an amount of PLN 594,839 to 1 supplier. It was published on 2013-04-04 through open
Transparency in this process is reflected in the detailed publication of all aspects of the contract and its results.
Buying entity🇵🇱 Gmina Miejska Kościan Buying unitnot reported Publication date2013-04-04 Contest statusnot reported Description1.Przedmiotem zamowienia jest budowa kanalizacji deszczowej w ul. Sienkiewicza oraz przebudowa istniejacej kanalizacji deszczowej w ul. Gratkowskiej Koscianie. 2.Zakres zamowienia obejmuje: 1)budowe kanalizacji deszczowej w ulicy Sienkiewicza na odcinku od. ul. Sienkiewicza do Al. Koszewskiego i wlaczeniu jej do istniejacej sieci odwadniajacej ten rejon miasta 2)przebudowe kanalizacji deszczowej w ulicy Gratkowskiej i wlaczenie jej do kanalizacji deszczowej w ul. Sienkiewicza 3.Zakres rzeczowy obejmuje wykonanie nastepujacych elementow kanalizacji deszczowej: 1)w ul. Sienkiewicza a)siec kanalizacji deszczowej z rur dwusciennych PP K2-KAN o przekroju 600, SN8 - 197,5 mb, b)studnie betonowe o przekroju 1200 mm na sieci, z wlazem zeliwnym klasy D400, z wypelnieniem betonowym - 10 kpl., c)wpusty drogowe o przekroju 500 mm betonowe z osadnikiem bez syfonu - 13 szt., d)odwodnienia liniowe zewnetrzne dla klasy obciazenia B125 - 36,5 mb. 2)w ul. Gratkowskiej a)siec kanalizacji deszczowej z rur dwusciennych PP K2-KAN o przekroju 600, SN8 - 356 mb, b)siec kanalizacji deszczowej z rur GRP Hobas o przekroju 600 do mikrotunelingu, SN32 - 33 mb, c)przykanaliki z rur dwusciennych PP K2-KAN o przekroju 160 mm, SN8-51 mb, d)studnie betonowe o przekroju 1200 mm na sieci, z wlazem zeliwnym klasy D400, z wypelnieniem betonowym - 11 kpl, e)wpusty deszczowe betonowe Dn500 z osadnikiem bez syfonu - 12 szt. 4.Wszystkie wskazania z nazwy materialow wystepujace w opisie przedmiotu zamowienia, nalezy rozumiec jako okreslenie wymaganych parametrow technicznych lub standardow jakosciowych. Oznacza to, ze zgodnie z art. 29 ust.3 ustawy Prawo zamowien publicznych, wskazaniom tym towarzysza wyrazy lub rownowazne. 5.Zamawiajacy dopuszcza ujecie w ofercie, a nastepnie zastosowanie innych materialow i urzadzen niz podane w opisie przedmiotu zamowienia pod warunkiem zapewnienia parametrow nie gorszych niz okreslone w opisie przedmiotu zamowienia. W takiej sytuacji Zamawiajacy wymaga zlozenia stosownych dokumentow, uwiarygodniajacych te materialy i urzadzenia. 7.Wymagany okres gwarancji na wykonane roboty (materialy i robocizne) wynosi 36 miesiecy od dnia odebrania przez Zamawiajacego robot budowlanych i podpisania bez uwag protokolu odbioru koncowego. 6.Okres rekojmi za wady fizyczne przedmiotu umowy wynosi 36 miesiecy, liczac od daty odbioru koncowegoAwards
This award was granted to Przedsiębiorstwo Handlowo - Usługowe CHOD-DRÓG Andrzejewski Przemysław by Gmina Miejska Kościan for an amount of PLN 594,839. The procurement process was conducted through open for the category of works. The award was granted on 2013-04-03. This is award number 1.
| Supplier | Amount | Award date | Award number |
|---|---|---|---|
| 🇵🇱 Przedsiębiorstwo Handlowo - Usługowe CHOD-DRÓG Andrzejewski Przemysław | PLN 594,839 | 2013-04-03 | 1 |
Market context and opportunities
The execution of this contract allows the entity Gmina Miejska Kościan to fulfill its public service objectives efficiently.
The open purchase modality ensures that the process is transparent and compliant with regulations.
Transparency in this process is reflected in the detailed publication of all aspects of the contract and its results.
This transparency in public procurement promotes fair competition, prevents corruption, and ensures that public resources are used efficiently for the benefit of citizens.
Additional data
Contract NumberPL_ocds-70d2nz-3e41cbe9-df7f-41ee-a8bf-23eb0680fe17-award-1Publication date2013-04-04Contract datenot reportedAward date2013-04-03CategoriesworksPurchase modalityopenMethod detailsPNStatusnot reportedData sources
Sociedad.info publishes data from official sources, in compliance with public information access laws. Public access to this data is a civic right that helps hold government accountable. This data, including names and identifiers, is already public in the official source. Read our privacy policy.

